Pilav van quinoa met mango en macadamianoten & in oosterse boter gebakken portobello's

Hoofdgerecht voor 4 personen - Bereiden: ca. 30 minuten - Wachttijd: 2 uur.

Ingrediënten

  • 1 pak quinoa
  • 50 gr blanke rozijnen
  • 1/2 dl Custoza Cà del Magro
  • 1 mango
  • 75 gr grofgehakte macadamianoten
  • 1 gesnipperde witte ui
  • 2 tl fijngehakte gemberwortel
  • 2 el fijngehakte verse koriander-blaadjes
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • 4 portobello’s
  • 1 fijngehakte knoflookteen
  • 1 tl kerriepoeder
  • 50 gr gezouten boter
  • olie

Bereiden
Pilav

  • Kook 1 pak quinoa (275 gram) volgens gebruiksaanwijzing en laat eventueel afkoelen.
  • Week 50 gram blanke rozijnen in 1/2 deciliter Monte del Frá Custoza Cà del Magro.
  • Schil 1 mango (ca. 600 gram) en snijd hem in blokjes.
  • Rooster 75 gram grofgehakte macadamianoten lichtbruin in een droge koekenpan.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok. Fruit hierin 1 fijngesnipperde witte ui en 2 theelepels fijngehakte gemberwortel.
  • Voeg de quinoa toe en roerbak ca. 3 minuten.
  • Schep de macadamianoten, mango, rozijnen met weekvocht en 2 eetlepels fijngehakte verse korianderblaadjes door de quinoa.
  • Breng op smaak met zout.

Portobello’s en oosterse boter

  • Meng 1 fijngehakte knoflookteen en 1 theelepel kerriepoeder door 50 gram gezouten boter.
  • Roer de boter glad en luchtig. Zet de boter minstens 2 uur apart om de smaak te laten intrekken.
  • Snijd de portobello’s in grove stukken. Schenk er kokend water op, laat 10 seconden staan en giet ze meteen weer af. Dep ze droog.
  • Verhit een grillpan.
  • Bestrijk hem met olie.
  • Rooster de portobello’s totdat ze aan alle kanten een grillruitje hebben.

Serveren
Schep de quinoa op 4 warme borden. Leg de geroosterde portobello’s erop en ernaast. Bestrijk ze ruimschoots met de oosterse boter. Geef er eventueel nog een rucolasalade bij.

Wijn-spijs: Monte del Frá Custoza Cà del Magro
De aroma’s van exotisch fruit in de wijn combineren mooi met de mango in de pilav en de kerrie in de oosterse boter. De milde citruszuren houden het geheel aangenaam fris.


Monte del Frà Custoza Superiore Cà del Magro 2021

Krachtige droge witte wijn uit Italië, met een aroma van geel fruit en anijs. De volle, romige smaak komt goed tot z'n recht in combinatie met fijne visgerechten of romige pasta. 

Elsevier
2022
Elsevier:

Grootse wijn voor een vriendenprijs. Lieflijk wit vol bloesemgeur, plus kruiden en, beheerst, wat ondeugd.
Gambero Rosso
2021
91
Wine Spectator
2021
Wine Spectator: 91 punten

Fine, lightly chalky texture and lively acidity, with notes of ripe melon, honeysuckle, quince paste, beeswax and green almond that are long and focused through the salt-tinged finish.
93
James Suckling
2021
JamesSuckling.com: 93 punten

Fresh and bright with notes of peach pits, apricots, lemons and chopped almonds. Some ash. Medium- to full-bodied, with mineral, peppery and smoky layers. Long and sophisticated. Drink now.

13,90

Vanaf 12 flessen 12,75 per fles

Vandaag besteld, dinsdag in huis
Even geduld a.u.b.