Snel kiezen
Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op kenmerk
Zoek op smaak
Zoek op smaakprofiel
Zoek op druivenras
Zoek op beoordeling

Peter van Sloun

Over Van Berkum

Peter van Sloun

Peter van Sloun (1958) is sinds 1990 eigenaar van Van Berkum Wijnkopers te Sittard. Als fervent wijnliefhebber trad hij in 1979 bij de familie van Berkum in dienst als part-time hulp. De verkoop van wijn en het vooruitzicht op een eigen bedrijf zorgde ervoor dat hij in 1990, nadat hij de studie Nederlands Recht aan de Universiteit van Maastricht in 1998 had afgerond, het bedrijf overnam van de familie van Berkum.

Wijnhandel Van Berkum, sinds 1926, is een begrip in Sittard-Geleen en ver daarbuiten. Tot voor 2004 was het bedrijf gevestigd aan de Brandstraat in de binnenstad van Sittard. In 2004 vond de verhuizing plaats naar een ruimer bedrijfspand aan de Rijksweg Noord 235. Een betere bereikbaarheid en het bezit van voldoende gratis parkeergelegenheid “voor de deur” waren de redenen van deze verhuizing. 

Met een zeer uitgebreid assortiment van meer dan 1000 wijnen uit alle delen van de wereld en in alle prijssegmenten is het niet moeilijk om een keus te maken.

In alle prijs segementen is er een zeer uitgebreid gamma van zorgvuldig geselecteerde wijnen te vinden. Of het nu gaat om een eenvoudige dagelijkse drinkwijn, een wijn voor bij de betere gelegenheden, of om een topklasse wijn, alles is ruim voorradig en in een zeer brede sortering in huis. Ook zijn er honderden kelderschatten, wijnen van oudere jaargangen en vele “Icon Wines”.  Een uitgebreide “geschenken-afdeling” maakt de zaak compleet.

Jaarlijks worden er proeverijen gegeven, en is het mogelijk om zelf een proeverij te organiseren. Twee maal per jaar kan men inschrijven voor de wijncursus die niet alleen leerzaam maar ook gezellig is.  

Even geduld a.u.b.