Donderdag 2 mei a.s. start onze voorjaarswijncursus. De 4 cursusavonden beginnen steeds om 19.30 uur en eindigen om 21.30 uur. Als begeleiding staan er zoutjes, stokbrood en kaas op de tafels. Bij de vele onderwerpen die aan bod komen worden passende wijnen geproefd. De kosten van de wijncursus bedragen 200 euro per persoon.
1e Avond: donderdag 2 mei
Wat is wijn en de geschiedenis van de wijnbouw, Wijnbouw en factoren die daarop van invloed zijn (terroir), Wijnbereiding: de vinificatie van witte wijn, Het wijnproeven: de basis, structuur, aroma's. Proeverij: Zuid Afrika en Oostenrijk
2e Avond: donderdag 16 mei
Verschillende druivenrassen, Etiket + etiquette (Lezen etiket, kurk-schroefdop, kurkentrekkers, glas, serveertemperatuur, decanteren, karafferen, etc), Wijnbereiding: de vinificatie van rosé en mousserende wijnen. Wijnwetgeving. Proeverij: Duitsland, Spanje en Portugal
3e Avond: donderdag 30 mei
De oorzaken van kwaliteitsverschillen in wijn, Wijnbereiding: de vinificatie van rode wijn, Wanneer is wijn op dronk, houdbaarheid, kelder, opbouw wijnvoorraad, Houtlagering : doel en invloed op wijn. Proeverij: Italie en Noord- Amerika
4e Avond: donderdag 6 juni
Wijn en spijs toepassingen: de basisprincipes, Serveertemperaturen, decanteren, goede en slechte jaren, Wijnbereiding: de vinificatie van dessert wijnen, sherry en port. Proeverij: Frankrijk, Port en Sherry
Prijs per persoon: € 200,00